30 December

Näst sista dagen på år 2009. Känns bra måste jag säga. Imorgon på nyårsafton ska jag och D hem till Mamma, Pappa och Emil för att äta massor med god mat och trevligt sällskap av farmor och farfar. Åh, vad jag längtar. Jag ska hem och hjälpa mamma hela dagen, vi ska städa, handla och fixa trerätters middag. 

Raketer!! Betty hatar raketer, hon blir helt galen. Eftersom vi nu bor i Sölvesborg nästan precis vid torget så kommer Betty få sova hos mamma och pappa i morgon. Det är bäst för henne. Men jag och D kommer ju vara där långt in på småtimmarna. Det är klart att folk ska få smälla lite raketer, MEN bara runt tolvslaget på nyårsafton och inte en vecka innan. USCH, de har smällt några nu varje kväll i en vecka. Det borde vara böter på att smälla nu innan nyår!!! Dumma människor...

Idag har jag haft så fruktansvärt ont i öronen, hoppas bara det inte blir öroninflammation. Fast jag kan få lite ont i öronen när jag är lite förkyld. Det märker vi. :)

Lite bilder tagna på Betty idag:

Min söta lilla hund är trött. :)


Fina Jersey:)


Ikväll har min mamma varit här och tittat på vår lägenhet, hon tyckte den var så fin. Hon är världens bästa mamma<3, stackars pappa som fick rycka in på en vattenläcka. Hoppas det inte tar hela natten. Han är världens bästa pappa <3. Nu är min lillebror här och spelar krysslåda med D. Mina världens bästa killar<3 Åhh vad jag älskar min familj. 

Snart blir det att sova, super trött.

Hejs!


SKOGSpromenad..

Idag har jag gjort bokföring, plus lite annat pappersjobb.
Jag och Emil och alla hundarna körde upp till Ryssberget för att gå en promenad. Galen som min bror är så tyckte han att vi skulle gå rakt ut i skogen. Jag protesterade inte en sekund, utan litade fullt på brodern min. Måste säga att jag är lite imponerad av hans insatts. Där klättrade vi över kullar, gick i träsk, trampade i snö, gick upp och ner, och han visste precis var vi kom ut. Själv insåg jag att vi hade missat min "mardröms backe". Det var jätte synd;)
Lilla Jersey fick inviga sin nya nomesele som är så fin, Zorina var helt galet glad, hon älskade att vi gick i hennes tempo och att hon fick äta den lilla snön som finns kvar på sina ställen där värmen och regnet inte har lyckats komma åt.
Snart fyller vår stjärna Zorina 10 år gammal. Hon har levt med C höfter och lite värk i leder hela sitt liv. Men tänk vilken underbar hund, hon älskar livet, att se henne springa efter Jersey och busa, det är LYCKA!
För någon månad sen fick Zorina livmodersinflammation, men det gick över efter en vecka med medicin. Hon är så stark. 
Ikväll har jag, Daniel och Lillebror varit inne i K-stad för att ha äta massor med god mat och hälsat på Hanna och Mattias. 
Nu är det snart ett nytt år, hemskt vad tiden går snabbt. 

2010 hoppas jag blir ett år med mycket bra och roliga saker som innehåll. :) Förhoppningsvis väntar en liten valp i april. Hoppas, hoppas!
Ska sitta med i hundungdoms nya agilitysektor som sammankallande. Ska bli klar med min hundmassageutbildning i juni. Ha praktik på Helenes Zoo i Bromölla, där jag ska börja den 13 Januari. En dagsutflykt till MyDog med Lillebror och Maya(kanske Malena). 
Ja det finns så mycket att se framemot. Jag känner mig riktigt taggad inför 2010. :D 


Nej nu hoppas vi på att vi får ny snö här nere så skidorna kan åka fram igen.

Ha en fortsatt trevlig kväll.:)


Hundbad och koklippning.

Idag har jag och lillebror klippt korna, det gick så bra att klippa de idag. Vi flyttade de till en box och så stod de uppbundna så tog jag och Emil en varsin sida, det tog nog inte mer än 10 minuter per ko. De verkligen älskar att bli klippta, särskilt om man borstar de efteråt. Nej då, våra kor är inte alls bortskämda. Särskilt min ko Stina, hon är bortskämd till tusen. När hon var liten så gick hennes mamma bort, så jag gav henne mjölk på flaska. Så när jag kommer in i stallet och börjar prata med henne så börjar hon råma. Hon är världens bästa. :)

Glömde säga att jag och kusin Fia var i Kristianstad igår för att shoppa lite. Bytte även en film som jag fick i julklapp som jag redan hade, Wallander-Skytten till Baksmällan, som vi ska se nu. Mysigt. 

Ikväll har jag och D varit hos mamma och pappa för att äta middag. Gott, men inte mer julmat tills nästa jul tack;)

Kvällspromenixen med Betty blev en aning längre ikväll, men nu sover hon gott här bredvid mig i soffan. Hon har även blivit badad, kloklippning, borstad och fotograferad. 


Visst är hon så söt:)


"Sitta vackert" kan minsann hon.

La en godis framför henne, hennes blick sa: "Måste kolla så inte den rymmer, matte kom igen nu då, säg att jag får ta den. NUUU!"


Jersey och Emil ligger och sover. :)


Avslutar med en bild på underbara Zorina. Tack familjen Blixt för denna underbara hund. <3


Nu väntar filmen baksmällan sedan sängen, blir att stiga upp tidigt i morgon för att ta en lång promenad på berget sedan lite bokföring. :D

jul..

Nu är det annandag jul och julen har verkligen bara farit förbi. Julaftonkvällen spenderades med Daniels släkt. Men fy vad jag saknade min underbara släkt. När vi var på väg till Daniels mormor ringde jag till min älskade farmor och farfar för att önska de god jul. Känslig som man är så började jag gråta. De är världens bästa helt enkelt. Jag spenderar många underbara timmar med de varje vecka. Såklart var jag tvungen att åka hem till dom igår för att ge de varsin kram och bara umgås. Förra veckan när jag var där kom min lilla kusin Vilma med pappa, farbror Chrille. Så då var kameran framme.



Visst är de söta:) 


Tacka vet jag min externa hårddisk, tänk så många bilder man kan lagra på en och samma plats. Tummen upp!
Jag satt precis och kollade igenom massor med bilder, hittade precis två bilder på Ixy, den första bilden är från någon gång i början av 2009 och den andra är från den 21 december 2009. Där ser man vad jag har utvecklas på att fotografera. Om jag får säga det själv. 

Bilden från i början av året. 


Från nu i december. Antingen har Fia gett henne en skönhetsbehandlingen, eller så har lite övning gett resultat. :) Vilket tror du Fia? 

Kvälls promenaden är avklarad med min underbara, så nu väntas det på dessa pågar för att mysa lite framför en film för att sen sova. Imorgon väntar ko-klippning. :) 

Lillebror och Daniel i somras. :) Vilka kompisar..

Hundmassör.

Jag läser ju till hundmassör, så jag har gått halva utbildningen. Det är en form av "distansutbildning". Jag har varit i Göteborg vid två tillfällen i höst och till våren väntas två gånger i Stockholm. Sen mellan gångerna ska man ha praktik då man får öva på att massera hundar och även plugga in alla latinska namn, Usch, det är det värsta. Jag har så svårt att lära mig såna ord. Men nu börjar jag minsann få kläm på det. Longissimus Dorsi, Latissimus Dorsi, Masseter, Biceps, Triceps, och massor med annat. Det finns faktiskt två sorters muskler som har svenska namn. Benets sträckare och benets böjare. YES!!

Att gå en sådan utbildning gör att man tänker på ett helt annat sätt. Innan jag började med utbildningen så visste jag att både uppvärmning och nervärmning är super viktigt för en hund. Men jag trodde inte att det var SÅ viktigt. Detta är bland det viktigaste i hundträningen. Sen har jag funderat över detta och nu helt plötsligt kan man se hur många som tar ut sina hundar från bilen, kör ett intensivt lydnadspass och sen går de direkt och sätter hunden i bilen. Det betyder ju inte att alla gör det. Men har sätt några som gör det. 

Ett tips som är super bra som jag tycker är efter varje träningspass, promenad o.s.v. så känn igenom era hundar. Dra längs ryggen(från nacken till svansen), bara ett lätt tryck. Detta gör man mest för att känna så de inte är t.ex. varma eller kalla på något visst ställe, några spänningar, "ojämnheter". Känn också ner längs benen, mellan trampdynorna, ja helt enkelt överallt. Det blir lite som en veterinär besiktning. Om man då gör detta varje gång man har tränat så lär man sig snabbt att kunna känna så fort det har sket någon form av förändring. 

Tänk på våra underbara vänner och var rädd om dem :) 


Bilder :)

Idag har jag åkt skidor igen, det är så härligt. :) Eftersom jag inte tog några bilder igår, tog jag igen det idag. Har haft kameran med mig nästan hela tiden. Så det leder till mycket lite text och massor med bilder:D


Mina småttingar. Camelia och Lovis.


Småttingarnas hage:) så söta spår.


Strega, mamma till alla andra bruna.


Chippen, älsta fölet efter Strega. 6 år.


Nemo, 4 år. Stich, 2 år. Nitro, 1 år.


Kusin Fias hund, Ixy.


Hagen.



Sista bilden blir på Betty när hon hemskt gärna vill vara med i hagen.

Nu väntas kvällspromenad med Betty.


Helgen..

Nu har det kommit massor med snö. Det är så mysigt. :) Jag bara älskar det, hellre -20 än +20. Sån är jag. Man kan ju alltid ta på sig mycket kläder men man kan inte vara mer än naken;P
Både igår och idag har jag och mamma varit ute och åkt skidor. Det är så mysigt. Betty sköter sig så fint när man åker skidor. Hon springer antingen framför eller efter oss i spåret. Men Jersey däremot var helt galen, hon fick för sig att man kunde ta tag i skidorna där framme och dra. :P Inget som mamma tyckte var jätte kul.
Zorina fick vara hemma idag, det tog på hennes krafter igår. Så idag fick hon vila.
Nu har vi ätit lax, potatis och hollandesås. Mums!
Tyvärr så blev det inga bilder idag, men i morgon får jag minsann ta lite bilder. Lägger upp en bild som jag tog för någon månad sen.
Trevlig kväll..

Underbara snööööö:D

Kollar på bonde söker fru och njuter av att det snöar en massa ute. Jag ÄLSKAR verkligen snö:)
Dagen idag började med att jag vaknade och mådde jätte dåligt, inte kul alls. Men jag vilade och sedan mådde jag faktiskt helt okej. Så när det började snöa drog jag på mig mina kängor och upp på berget för en promenad med alla hundarna. :) Jag fotade en del, men njöt mest av snön..
Min åsikt till vädret. :)


Fint..

Jersey ser galen ut.
Skulle försöka mig på en bild på trion. Haha, går aldrig bra. Jersey ser ju helt galen ut(rottisen till höger.)


Min underbara Betty. Hon är så fin. <3


Sen tänkte jag minsann visa några bilder på min kusin Erik, både från hans kalas och luciatåg. I födelsedagspresent av mig och min familj fick Erik en spiderman-dräkt. Den hade inbyggda muskler och allt. :) Han blev så söt i den.
Hihi, sötisen.

Erik som tomte och när han blåser ut ljusen.



Ha en fortsatt trevlig kväll!




Sötaste luciatåget. :)

Ikväll har jag varit på min kusin Eriks luciatåg:) Vad söta de är. Erik är 4 år gammal och det var massa små sötisar som gick där, lucior, jultomtar och pepparkaksgubbar. En trevlig kväll tillsammans med underbara farmor och farfar.
Bilder får jag lägga upp en annan dag, har glömt min kamerasladd hos mamma och pappa.
Nu i veckan ska jag ner till Helenes Zoo för att bestämma när jag ska börja min praktik. Det ska bli väldigt roligt att vara där. :)
Just nu ligger jag i sängen med Betty bredvid mig. Hon är nog helt slut efter både en lååångpromenad och lite freestyle träning idag. Min söta hund. Shit vad hon snarkar. :)
Mina tankar är hos min vän Kamilla som antagligen håller på att föda barn. Fast jag vet ju inte egentligen. Det känns bara så. :) Men hon kommer höra av sig så fort hon kan. åhh vad jag älskar barn. Men för min del får det minsann vänta ett par år eller två par år. ;) Jag kör på hundvalp istället..
Nu ska jag lägga mig i min älskade soffa för att kolla om det finns något bra på tv och sen blir det till att sova. Ska ju vara lektant i morgon;)
Hejs..

Gårdagen..

Igår va det ju besiktning av alla valparna. Shit vad de uppförde sig fint. :) Veterinären fick klämma och känna, ge vaccinationen plus ett litet otäckt chip. :) jag är så stolt över dom, till och med blyger skötte sig galant. Jag fick ju stå och vara deras psykiska stöd under hela vistelsen. Man känner liksom sig behövd. Mina små gullgrisar!

Vad har jag hunnit med änsålänge idag då? Jo först ringer mamma vid 07.20 och har då glömt sin jobbetelefon hemma, så då var det bara att stiga upp och äta lite frukort sen hem till Åby för att hämta hennes telefon och ner med den på jobbet.

Sen köra till Farmor och Farfar. Idag bjöds det på massa bus ute med valparna och efter det övning av kloklippning. Tro det eller ej men gud vad duktiga de var, man fick bara ta det i deras lilla takt, ville de snusa på klipparen så fick de göra det. Så nu är alla klippta tills deras nya ägare ska komma och hämta dom!

Här om dagen frågade mamma mig om det var något som jag hade saknat under min uppväxt. Först blev jag mest chockad över vilken fråga, sen tänkte jag efter. Men tänk att jag inte kunde komma på en ända sak. Då kände jag mig så lycklig. Inte för att jag har fått allting i min uppväxt, men jag kände att de sakerna som jag har haft har betytt så mycket för mig. Att jag inte har saknat massa coola leksaker. Jag växte upp med en mamma och pappa, när jag va 3 år fick jag en lillebror. Bara detta är så värdefullt. Vi hade hundar, katter, hästar, kor, jaa tänk vad underbart det är att ha djur. Så mitt svar måste vara Nej!

Nu har jag fixat med lite betalningar på pappas företag och nu väntar handling sedan medlemsmöte :D

Hejs;)

Valpar och fotografering..

Mina dagar består i mesta dels av att vakna, köra till farmor och farfar för att pyssla om min farbrors söta valpar:)
När jag kommer dit får de komma ut och busa en massa, känna på en massa olika sortes väder. Och så klart så myser och pussas vi en massa. Imorgon blir det att åka till veterinären med alla busiga valpisar, det är dags för besiktning m.m.
Dock så gillar inte alls min hund, Betty, valparna. Hon tycker inte alls det är kul när jag pussas med dem. Men när jag är klar hos valparna kör jag hem till mina föräldrar för att ut och gå en lång runda med Betty, Zorina och Jersey. Zorina och Jersey är min brors Rottweilrar.
Nu lite bilder på valparna:
Här har vi en av hanarna.


Här har vi Alice, en tik som min farbror ska behålla.


Farfar med den svarta hanen och Alice.

En brun hane.

Två hanar.


En brun tik, vi kallar henne Blyger.


En av de svarta tikarna.

Oh nej nej, jag vill absolut inte ha en egen liten valp nu. Tur att jag inte vill ha en jakthund, utan en liten aussie..
Sedan en bild på min andra farbrors sambos häst, La Monique. En bild som jag blev helt kär i, som jag har tagit:
Nu väntar lite mys och TV tittande. Sedan sängen..
Natti :D

Bloggvärlden:)

Nu har jag också skaffat mig en blogg. Denna bloggen kommer att handla om mig och mina äventyr i djurvärlden. :)
Kommer nog ta ett tag innan jag blir bra på det här. Ha lite tålamod;)

RSS 2.0