Vallning.

Jahap då har jag och Smira varit på vallning för första gången i båda tvås liv. :) Men nästa gång när jag säger att någon hundgren är svår, exempelvis agility, så be mig slänga mig i vägen då eller ge mig en örfil. För detta var nog bland det svåraste jag har varit med om iaf från min sida.. Det gällde samtidigt att hålla koll på fåren och samtidigt på Smira så hon inte kom bort till mig. Eftersom jag inte har en aning om vad man kallar de olika sakerna i vallningen så får ni leva med min kanske lite annorlunda förklaring..

Vi var på plats en aning försent då vi körde fel, lokalsinne som en guldfisk. Peter som instruktören hette började med att berätta lite om vallning och visade med sin duktiga 7 månaders BC hane vad jag och Smira skulle prova. Så han skickade in oss i hagen, dum som jag va trodde jag att vi liksom skulle ha koppel på henne och att vi helt enkelt gick bakom fåren, men icke, varför ska något va lätt?!
Så mina första tankar var, SHIT tänk om hon börjar jaga fåren och försöker bita dem. Jag skriver det i punktform så blir det nog lite lättare att förklara.

  • Jag gick in och började "putta" på fåren för att göra Smira intresserad av vad jag sysslade med. Gick bra! (En annan som knappt klappat ett får innan!!)
  • Sedan skulle jag få henne i balans(tror jag det hette), vi skulle vara som en klocka så om jag va tolv, Smira sex och fåren där visarna har sitt fäste. Hänger ni med?!
  • Detta gick imellan åt riktigt bra, Smira höll sig fint bakom fåren. Hon höll full koll på fåren, hon som brukar ha en grym kontakt med mig annars!!
  • Problemet kom så fort Smira kom mot mig i exempelvis när vi skulle svänga, får då fick hon syn på mig och kom till mig, vilket jag skulle förklara bestämt för henne att där fick hon inte vara(en annan som tränar på att hon ska komma till mig!!) detta fungerade kanske några gånger och då ryckte Peter in, och jäckla vilken hund hon blev, Pytsan detta kan jag lyste det i Smiras ansikte. (Såklart med hjälp av Peter.)
  • Peter förklarade för mig att när hon va påväg till mig så blev jag osäker på hur arg jag skulle bli på henne.
  • Men vi fick till några riktigt bra "balanseringar" och för att vara första gången i en fårhage är jag otroligt nöjd.
Annars så tyckte han att Smira var en otroligt trevlig liten dam som är en "tänkare". Ehh jaha tänkte jag för mig själv, hemma går allt i 190 och sen tänker man.. Men detta va helt klart nytt och hon behövde några sekunder på sig imellan åt för att fundera ut vad hon skulle göra.
Några bilder blev det inte då Mamma va för upptagen med att titta. :)

När vi kom hem så däckade vi båda två på soffan med lite fårskit här och var.

En bild säger mer än tusen ord..

.. det betyder att det blir tio tusen ord plus lite bildtext :)
Först så springer man på en tyggrej, och sen får man syn på..
En STOR hög med jord och det tog inte många sekunder innan hon va på toppen..
Nere på marken igen där en sten va spännande...
En grästuva, som ska dö...
Gräset far och flyger när Smira är i farten..
Gräva kan hon också...
Full fart mot nästa hög, denna gången en grushög...
Smira försvinner en stund, var hittar man henne om inte uppe på en halmbale...
Sedan hittar hon sin Schäfer kompis...
Sen kan jag faktiskt stå stilla i en sekund så matte kan få en fin bild på mig...
Dags för att gå och sova, så vi är pigga tills imorgon då det blir möte med bässar :)

Smiras mammi och pappi!

Jag har ju aldrig lagt in några bilder på Smiras snygga föräldrar. De är inte bara snygga de är duktiga också. :)
Först några bilder på Smira:


Smiras mamma är Windedos Nike sph III  " Smita " som har meriterna Genomf. MH, certp eliklass spår, 2:a pris lydn.klass III, hoppklass 2 och agilityklass 2. Ck/hp. bilderna på Smita är från Windedos hemsida.

 

Smiras pappa är SUCH SLCH Crofter Holding's Sueño con Ovejas WTCH "Skippo" som har meriterna Svensk Lydnadschampion, uppflyttad till Elit sök och CERT i Elit spår och i vallningen har de tagit den Svenska inofficiella titeln WTCH, Working Trial Champion. Bilderna kommer från Mackans hemsida.




För övrigt är dessa två aussies otroligt trevliga individer som jag är så stolt över att ha en liten dotter efter. Min fina Smira!

Bilder.

Dagen idag har beståt av läsning av min nyinköpta bok, "bra relation" av Kenth Svartberg. Råkade beställa en annan bok när jag skulle beställa den, "med sikte på 10:an" av Kenth och Niina Svartberg men ska läsa den förstnämnda nu och sedan den andre längre fram. Kalas har vi också hunnit med.
Kurs igår med den röda, inkallning och ställande. Alltså inte inkallning med ställande som kusin Fia trodde jag menade. ;) Hon sköter sig jätte bra på klubben och hon kan vara lös utan problem. Förutom då hon fick smack på lite kaninlårtar, men hon förstod rätt snabbt att det inte var okej. Nästa gång är det hopp över hinder. Ja sen har vi snart gått igenom alla lkl 1 moment. Annars förutom lydnaden så spårar vi, kör ett och annat uppletande.
Hon har även fått prova på några agilityhinder, inget allvarligt utan med att kunna vistas nära vippen när den vippar ner, gå lugnt och stilla på bommen(mest för att hon inte ska tycka den är otäck), sen älskar hon ju tunnlen där vi jobbar med bakombyten och kunna skicka in henne, säcken kan hon också (Emelie höll upp säcken kanske 3 ggr sen fick Smira prova själv och hon klarade det), framförbyte med ett hopphinder(ingen bom uppe på hoppet utan bara imellan hinderstöden), för några gånger sen när vi var på klubben så gick hon upp på vippen, mitt hjärta slog dubbla slag då jag inte var och höll emot. Men jag hann fram och tog emot vippen sen fick hon stå kvar och jag vippade ner den. Hon stod kvar tills jag gav henne tillåtelse att gå av. Snacka om att ett mattehjärta är lyckligt när ens hund kollar på en med en viftande svans och undrar om vi ska göra såna här roliga saker hela livet <3
Några bilder sen igår,
Kolla vad snygg jag är ;)


Man kan ju inte alltid vara snygg på bild :)

Världens bästa <3


En helt okej gruppbild efter ett x antal försök.

Finaste rottisarna, Jersey och Zorina.

Det är så här man gör förklarar Zorina, en tass i backen! :)

Hörre du Jersey, dela med dig va!

Jersey kan smyga tyst.

DET kan inte fröken röd!

Ungefär såhär ser det ut, när en 45 kg vs. 15 kg hundar busar :)


Snabbt ska det gå ;)


Ha en trevlig helg!

Medans..

.. Smira drar i en strumpa med rottweilrarna så sitter jag och äter en toast. Här flyger imellan åt en röd aussie omkring och ibland kommer det en och annan biabädd ;)

Drömmar kan vara allt annat än trevliga, har sovit grymt dåligt inatt, vilken hemskt dröm! Drömmens innehåll:
Var hos en doktor och fick veta att jag hade enbart några få dagar kvar att leva, istället då för att ta vara på de dagarna så gick jag och oroade mig när detta skulle ske. Vaknade och va alldeles svettig och visste inte om jag vågade somna om, men precis innan jag vaknade igen så ringde telefonen och då var det doktor som sa att han hade förväxlat mig med en annan person. Phuu, jag överlevde!

Min dag kommer bli helt klart mycket bättre än den dära drömmen. I eftermiddag väntar en promenad med Emelie, Ior och Wiggo och sedan bär det iväg upp till klubben där jag ska träffa Sabina och Alex. Sedan väntar kurs, inkallning och ställande står på schemat!

Nu sticker vi ut i det "fina" vädret för lite bilder.


Längesedan..

.. sist. Har inte haft någon större lust att blogga den senaste tiden. Humöret har varit under normalt med tanke på att bli svicken av en "vän" på ett sådant sätt. Värsta sorten! Man kan få säga hur mycket dumt man vill om mig men när det börjar balla ur och det kommer ut skit om min hund, nää då får det va!! För små tassar, felvinklad o.s.v. Smira är bland det bästa som hänt mig och sånt skit snack gör att jag blir mer taggad på att visa hur kul vi två har ihop. Så jag vet inte om man ska tacka personen ifråga kanske?!

Men nu är jag back in business again.

Va tredje kurs tillfället igår och då tränade vi, läggande, linförighet och apportering. Skriver upp i min fina rosa bok vad vi gör, vad jag får för tips och vad vi måste träna på. Detta tycker jag är till stor hjälp! Efter kursen var slut gick jag in och lyssnade sista stunden på Inki Sjöstens föreläsning på klubben. Härlig kvinna det där, vilken glad prick! Träffade även på en person som tränar uppe på klubben som jag har haft rätt mycket kontakt med på FB men vi har liksom aldrig stött på varandra på klubben. Härlig brud det där! :)

Spåra jobbar vi vidare på, sist kändes hon väldigt hett och hon flackade ut en del. Några tips för att kanske dra ner tempot lite? Känns som hon blir lite stressad.

Uppletande har vi provat några gånger nu, detta tycker hon är suuuper roligt. Hon ger sig iväg i 190 och kommer in med saken i samma fart.

Tänk att de få orden som: "Vad duktiga ni är du och din hund" kan göra en människa så glad. Tack Sabina <3

Nu väntar lite hästpyssel sen bär det av att gå en runda vid klubben och "lyssna" på skott!

RSS 2.0