Hallonsök:)

Källa
På promenaden efter jobbet idag så gick vi uppe på berget, det kryllade av hallon över allt. Det var så det luktade hallon när man gick förbi stora buskar. och goda var de också minsann. Smira fick smaka på en som jag gav henne och sen stod hon en lång stund och åt från buskarna. När matte tyckte det räckte så gick vi vidare och helt plötsligt sprang hon in en bit i skogen och där va det hallon. Detta gjorde hon några gånger under promenaden. Söta rödnäsan! Det ända negativa med detta måste ju helt klart vara att hon äter upp hallonen, så vet inte om det lönar sig med något hallonsök här inte. ;)

21 Juli..

Tack alla för era fina kommentarer. Tantens påhopp är glömt och Smira blir bara vackrare och vackrare :D Annars om dagarna så njuter vi av att ha varandra, tränar och badar, ja vi har det allmänt bra här nere i Skåne. Vi längtar tills lägret i September och matte tränar upp konditionen, phuu jag ska ju kunna hinna med min racerråtta ;)

Smira har hunnit bli 5 månader och väger ca. 11,5 kg och höjden är närmare 45 cm. Har inte mätt henne på ett tag, då när jag mätte henne var hon mellan 42-43 cm.

Snart dags för lite jobb och idag får Smira följa med. För vi ska direkt efter jobbet iväg och heja på våra klubbkompisar som ska köra agility. Perfekt miljöträning för rödnäsa. Ska se om det är någon där som vill känna och kolla tänderna på henne. :)

Jag och mamma skulle försöka oss på att ta några bilder på Smira när hon springer genom tunnlen. Blev inte så lyckat, finns tre alternativ till varför bilderna inte blev bra, Kameran i kass(=Det tror jag ej på, då kameran annars är bra..), Matte är kass på att ta bilder(=Kan va så.) Eller Smira är för snabb för kameran... Hmm, vad tror ni? :)

Strega med sin Wall-E..

 

 

Nu är det dags för att slänga sig i pluret en stund innan jobbet.

 

På återseende! :)


Kalasbilder:)

Vi har haft kalas för mig, Bror och Daniel. :) Blev inte så många bilder men några iaf.



Kusin Vilma och kusin Erik älskade att vara på stuttsmattan. :) Sen så ville Vilma mysa med Erik mitt i hoppandet. Söta ungar..

Badmonstret, passivitet och BEN..

Nu har jag skrivit början av blogginlägget säkert 10 gånger, men får inte till något bra så jag går rak på sak istället :)

BADMONSTER det är vad Smira är, hon bara springer i vattnet, hoppar i från bryggan, hämtar leksaker/pinnar i vattnet och simmar jätte fint och snabbt går det också.



Sen va det ju det där med dessa ben. Hennes nya smeknamn är älg! ;) Haha, jag gillar nog rödräv bättre..
Och så är hon ju en himla faslig blandning av raser: Kelpie, labbe, mörk tollare allt annat förutom en aussie!
En annan sak som jag blev otroligt ledsen och sårad va när en person frågade mig idag:
-Vad är det för ras?
-En Australien Shepherd.
-Är det en aussie, det va nog den fulaste aussien jag sätt.

Såna saker kan såra ett mattehjärta otroligt mycket, fast jag tycker minsann min rödnäsa är vackraste i världen och hon är en otroligt trevlig liten aussietös till skillnad från tantens hundar.... Va tvungen att skriva av mig lite, sånt gör mig så ledsen...


Ska ta en stå-bild när hon inte är blöt, blir LITE mindre ben då;)

Vi har även varit uppe och kollat på agilityfolket som hade kurs i 2,5 h. Sist vi satt och kollade på agility var Smira helt galen, hon bara pip och gick runt. Idag gick det mycket bättre, hon låg fint vid mig(mestadels av tiden). Förrutom när hon fick nog och ville vara med och springa, men hon lugnade sig igen. Hälsa på andra hundar går också bra, hon tar det väldigt lugnt. Människor är ju lite roligare, så då kan det gå lite vilt till. Men det går också bra tycker jag. Malena kände igenom henne också, böjde benen, kollade tänderna och så. Jätte bra träning!! :)

Lite bilder som avslutning på detta inlägget:





Ha det bra :)


Smira was here :)

Hejsan alla mina hundkompisar:)

NUUU äntligen får jag ta över tangenterna, matte har varit lite tveksam till det hela. Hon säger att hon vill ha ett helt tangentbord kvar efter jag har varit i farten.. Hmm, jag förstår inte vad hon menar med det? ;)
Jag och min matte gör massor med roliga saker om dagarna..
Jag lär matte hur man går fint i kopplet, hur man sitter och ligger kvar, hur man väntar tålmodigt på sin mat(OCH det är svårt..).
Idag har jag visat matte hur man gör i en utställningsring, vänter varv, stå fint och visa tänderna, gaaah jag älskar att visa min tand ;) Fast matte säger att vi nog inte ska ställa ut med mina långa ben, ibland så förstår inte jag vad matte menar med såna påhopp? Undra om hon har sätt syrrorna Storm och Smillas ben. Det är faktiskt släktdrag. Sååå jag ska vara sån. Så det så:)
I september ska vi åka på ett läger med bara en massa hundar som är likadana som mig, tänk en hel hög små gangsters. tihii, undra om matte kommer vara trött efter det lägret. Matte säger iaf att hon längtar jätte mycket iaf.
Jag har själv spanat in några stycken som jag tror jag vill leka med om de vill det med mig vill säga, annars biter jag lite på dem. ;) Det är halvbrossan Rosso som bor med min farsa och farmor. Sen är det en annan släkting på långt håll säger matte, det är Lystra med sin matte Marie. Hon ser ut att vara lika galen som mig. Och så är hon ju en rödig också. Nej nu kallar Jersey på mig, vi ska ut och busa hon och jag. Okej då, matte får också va med på ett hörn.

Puss och nosdutt ;)


/Smira

RSS 2.0