Hundmassage och vardagslyx alá Lena!

För en vecka sen hade jag en så söt liten hund på massage. Matten till detta lilla charmtroll talade om för mig att okända personer inte får röra honom. Hon trodde inte alls att han skulle vilja eller huvudtaget ta det med ro. De första minuterna va han lite tveksam till det hela men efter bara några minuter så låg han längs mina ben på sidan och njöt till max. Man såg riktigt i mattes ögon hur lycklig hon blev. När hon hade kört så kom tårarna, aldrig trodde jag att det skulle gå så himla bra. Efter jag läste Lenas blogginlägg om vardagslyx så tänkte jag efter vad det är för mig. Och en sån här sak är precis mitt i prick!

<3

Filmer...

En film från träningen idag och sedan en film från en trött Smira efter, långpromenad, spår och lydnad. Gullhunden.. <3



Smiras 1 års dag, internetåtkomst saknas och ko skötare..

Ja eftersom nu inte internet har fungerat hos mamma och pappa där jag nu bor så är det ett litet försenat inlägg från Smiras 1 års dag.. Fick så snällt köra in och hämta min dator och det mobila. Undra hur man klarade sig innan internet och Iphone kom... Bra fråga!


Så Smira blev 1 år den 18 Februari och jisses vad tiden har gått.. Jag ångrar inte en sekund att hon fick flytta ner till mig. Man glädjs varje minut av hennes påhitt och allt annat hon har för sig. För en rolig, social, nyfiken, tuff, lättlärd, knasig ja alldeles tåssig är vad hon är. Uppgifter som jag ger henne tar hon på största allvar, allt ifrån hämta pinnar eller vara med ute hos korna. Ja just precis, jag är ko och häst skötare nu när mamma, pappa och Emil är på semester, det betyder att Smira hjälper till i stallet och hon är så himla duktig. När Betty är med ute i stallet så får man ju nästan hjärtstillestånd, hon vill hemskt gärna både stå mellan korna och äta bajs och så gärna uppe på foderbordet för att smaska i sig lite rester. Smira där emot hon håller mer koll på korna, ja och snor lite kattmat också så klart. Jag längtar till våren, tänk egna små ulltussar. Hoppas Hoppas!!
För övrigt så väger hon ca. 17 kg och är runt 53 hög. :)


Matte måste jag verkligen stå kvar när Betty leker med pinnar där borta.. Hallå?!

Annars så jobbar vi, passar kalvningar, matar kalvar som inte vill äta och allt annat som hör bondelivet till..
Tränar gör vi också, gå gärna in och kolla på den senaste filmen från träningen.. Klicka här!
Vi har mycket att jobba på, men jag och Smira har super roligt och hennes fokus har blivit super bra. Innan när vi tränade med andra så kunde det hända då och då att hon skulle titta bort. Men det är mycket bättre nu.
Men framför allt VI ÄR SÅ ROLIGT TILLSAMMANS, HOPPAS DET SYNS! :)

Glömde ju nämna när vi va hos veterinären igår, jag hade sätt att runt hennes bröstvårter(om det nu heter så på hundar) så har hon varit lite blå och hård. Oro i mattehjärtat så fick jag en tid och detta va blodkärlen som hade växt i och med löpet. Inget fara på torpet här inte! Så fick hon ju sin spruta också. Hon skötte sig och veterinären tyckte att hon va en trevlig hund. Men han undrade varför hon hade så lite päls?! Det får vi nog leva med.. Hihii..

Nu drar jag ut för att kolla till hästarna och korna innan läggdags.

Film..

Tanken va att jag inte skulle skriva något blogginlägg förän på fredag, men kunde ju inte låta bli..
Jag införskaffade mig en filmkamera idag, så jag lätt ska kunna kolla på filmen och utvärdera träning och allt annat som behövs filmas.
http://www.youtube.com/watch?v=h8lV4rWx5v4
Här en liten film från dagens träning med Smira. :) Jag kände mig alldeles flumig och kände mig otydlig, kanske lite "scenskräck" men är super nöjd med den röda. Jag är ju faktiskt nybörjare på det med lydnad.

Ja vad tycker ni om vår lilla träning?!

Vi har mycket kvar men vi har så otroligt roligt ihop och för oss är det viktigast! <3
Sov gott!

Längesedan sist och lösenords skyddad blogg...

Ja men precis som det står i rubriken. Det har varit en del påhopp därför har jag valt att göra så här. Kan vara skönt ett tag att ha koll på vilka som kan läsa bloggen och inte. Längesen finns ju en anledning att jag helt enkelt har varit j*vligt less på folk med såna problem. Men jag har detta så länge så kanske jag tar bort det efter ett tag. Och blogga det vill jag ju. Särskilt nu när våren börjar komma och träningen börjar krypa sig fram. Och debuten börjar synas där i skyn. Göttgött!
Snodde några bilder från Malena från aussieträffen,
Hon blir minsann bara snyggare och snyggare den där..
Kommer en uppdatering igen i slutet av veckan då Smira blir 1 år. Med lite nya bilder, info om vikt och höjd och lite annat smått och gott!

RSS 2.0