Händelserik dag...

... har det varit idag. Började dagen med en sovmorgon, härligt, fortsatte med en mini-promenad med mina fisar vilket ledde till att Betty fick en pinne i ögat, tror jag.. Hon ville inte öppna ögat på en stund så det fick bli vet. tid vid halv 3. Hon fick vara kvar där för de va tvungen att söva henne. Min fina svarting! :) Påvägen hem körde jag inom byggmax för att köpa virke till mina spårpinnar. Tänk 32 spårpinnar och 10 slutpinnar för 20:- vilket klipp. :)
Haha, men vilken pärs att handla på Byggmax, hej och välkommet 2000-talet där man har "drive in" på byggmax. Trodde bara det var Mc Donalds som hade det ;) Så här fina blev de iaf:



Sen fick Smira inviga pinnarna och idag spårade hon otroligt fint. Mamma hade lagt två mindre spår till mig idag och jag hade ingen aning vart de gick (bra så jag inte fick en chans till att styra henne, försöker att inte göra det annars men sen blir det lätt att man vill bara hjälpa liiite..) så det första spåret visste jag bara ungefär vart det började så vi gick fram sen fick Smira själv hitta spåret och det gjorde hon och gissa om hon blev över lycklig när hon hittade den första pinnen. Hon har verkligen blivit jätte duktig på de senaste gångerna!
Imorgon väntar ett spår i skogen då vi har spårat mest på åker och i hage. 

Nu på kvällen har jag hämtat hem min svarting, hon har fått en liten inflammation i ögat men inget allvarligt. Min fina tjej <3 



Sov gott!

Tankar...

om lite allt möjligt när man inte kan somna...

Ibland så önskar man att man inte hade sätt så mycket skit som händer i hundvärlden och så sägs det att det har blivit bättre. Detta är inget inlägg som är mot någon viss person eller så. Bara tankar från min lilla hjärna. 

När man befinner sig på klubben, tävling eller något annat sammanhang kan man sitta och bara kolla på människor hur de gör med sina hundar. Jag ser om och om igen människor som hämtar sina hundar i bilen går in på ex. agilityplanen och kör sin hund i en minut och sen sätter de tillbaka hundarna i bilen. Undra om inte människorna förstår hur farligt det är att göra något sånt. Man kan ju prova att springa 100 m häck utan att varken värma upp eller varva ner. Det skulle jag vilja ha en utvärdering på hur ni hade mått efter det. Man måste vara rädd om både vår egna kropp och hundens kropp. :) 

Senast i söndes blev jag otroligt glad, mina elever som jag har i agilitykurs är så duktiga på detta. De kommer oftast från skogen när vi ska börja, en toppen bra uppvärmning. Sedan värmer de upp inne på planen och nu menar jag inte kastar en boll till hunden(för då kan man lika gärna gå in och hoppa på högsta höjden på hopphinderna och slänga upp hunden på A:et i full fart), en bra tanke vid uppvärmning är "Uppvärm hunden i lightagility, lightlydnad o.s.v.". Menar att hunden ska utsättas för de rörelserna som de ska göra i huvudmomentet men på ett snällare sätt. 

Nää över till något helt annat, FB kan vara otroligt roligt att ha men fy så mycket skit och missförstånd det kan bli. Ibland når man bara en punkt där man inte orkar ta spydiga kommentarer och då är det bästa att bara "ta bort" efteråt känner man sig lättad och glad. För sånt har man inte tid med! :)
Over and out!

Tappa inte andan nu...

...men det tredje inlägget på tre dagar. Undra om jag har bloggat så här mycket någonsin.. Nää, tror inte det!
Fröken röd med kennelhosta är så otroligt pigg för sitt egna bästa. Hon far omkring som en galning, sen vill man ju inte gå med henne för långt. Måste ju vara rädd om min diamant. Så idag har hon bara fått ett par korta promenader, vilket hon inte gillar. Hon vill ju ut i skogen och busa av sig. 

Annars så går träningen med henne bara bra, fick ett tips av Kina att man ska kleta något gott på typ en sten och sen se om hunden vill dit och om hunden är på väg dit så kalla hunden till dig och se om den kommer. Om den kommer då så ska du bjuda den på samma sak som du har kletat på stenen(typ skinkost) och berömma den. Nyfiken som Smira är så skulle hon BARA kolla vad som fanns på stenen men då gick jag bara fram tog henne i halsbandet och gav henne skinkost när vi där jag hade kallat. Sen gjorde vi om det och direkt när jag kallade på henne så vände hon på en 5 öring och kom direkt till mig. Mycket lyckat måste jag säga! Tack för tipset Kina :)


Annars så har vi tränat target på en trästock som pappa har sågat så fint till mig, vi har en som är ungefär 1 dm och en som är 2 dm hög, diametern är nog 2 dm.. När vi tränar det så sätter jag henne och går och lägger trästocken en bit bort sen går jag till henne och sen säger jag trampa och då springer hon fram och trampar med båda tassarna. Så fint det har blivit.


Nu har vi också utvecklat det till att när hon har trampat ska hon förflytta bakbenen åt det ena hållet. Jätte bra för bakbenskontrollen. Hon är så duktig, verkligen positiv i arbete, hon provar sig fram tills hon får belöningen, sen är hon blixt snabb på att lära sig saker. Det är en ren fröjd att jobba med henne. Änsålänge så kör vi mycket på "lek", det måste vara roligt för henne att jobba tillsammans med mig.


Annars så tränar vi vidare med fotpositioner, sitt, ligg, stanna, platsliggning(jag går ifrån henne mellan 10-20 m och tiden varierar mellan 30 sek till någon minut) "peppa peppa ta i trä" men platsliggningen fungerar jätte bra änsålänge.


Annars så busar vi, kampar med alla möjliga föremål, tränar att hon ska komma in med föremål, tränar på att känna igenom henne och kollar tänder o.s.v. Hon är så söt när man känner igenom henne får då står hon upp och nästan blundar, hon tycker det är så skönt! :)




Nehäpp nu är det dags för sängen.


Hoppas ni överlevde först chocken av de täta inläggen och sen att det va sååå mycket text.  Trevlig kväll! :)

Plötsligt händer det...

...två inlägg på två dagar. imponerande om jag får säga det själv. :) Fina Smira har fått en skvätt av kennelhosta, så blir inget aussieläger för oss. Tråkigt men sant... Men huvudsaken är ju att mina hundar och andras hundar mår bra och det kommer fler läger...
Mellan hostan så fick lillebror ta några bilder på Smira medans jag lugnt och försiktigt placerade vart jag ville ha henne. Söta hunden, här kommer iaf några bilder från dagen.
En ståbild.


Sedan en bild på en söt Blackzone hund som jag såg på en agilitytävling.
Trevlig kväll!

Ibland tänker man tillbaka...

...på hur man letade efter just den där'a hunden som man alltid har drömt om att bli ägare till, den som man så länge letade efter. Alla mejl och telefonsamtal som ligger bakom, och alla kennelbesök och sen helt plötsligt när man har farigt land och rike så finns den där, den kennlen som man så länge letat efter och magen pirrar av lyckorus men också oro att kanske inte just den där'a hunden finns där.. Några månaders väntan och så föds det 6 små liv.. 5 små racerkorvar och en räka.. 5 veckors ålder besöket som jag så länge har väntat på, där satt jag med alla små och var så glad. Minns speciellt att jag sa till Lena att den där lilla röda saken är ju helt från vettet... Ja just det, den där röda utan tantecken... 3 veckor senare sitter jag i bilen påväg hem med just den där'a röda som va helt från vettet.. Sedan den sekunden när hon tittar mig djupt in i ögonen och jag i hennes och en tår rinner ner från min kind, det är den där'a hunden! Min Smira...





<3

Försvann in i bildernas värld...

Jag gillar att fotografera, men har alltid haft orginalbilder. ALDRIG ens tagit bort "röda ögon".. Men nu har jag provat på att ändra lite bilder och det va otroligt roligt.. Mer orkar jag inte skriva nu utan ni får se några av bilderna som jag har ändrat lite på. Kanske inte så jätte bra än, men jag håller på att lära mig..
Nå vad tycks för att vara första gången? :)

RSS 2.0