24 april

Nu mår min underbara rödnäsa bra igen, antagligen så har hon typ sträckt eller vrickat som veterinären så fint förklarade. MEN det är inte så konstigt som hon far runt. Får minsann ta och hålla lite koll på henne. :) Nu har jag haft henne en vecka och gud vad jag gillar min hund. Hon är helt grym! :) Sova om nätterna får jag också göra, iaf fram till halv sex tiden.

Jag tycker mer och mer hon påminner om Pappa Skippo i ansiktet(fast kanske hennes öron som gör det!). Vi får väl se vad det blir av henne!

Idag har vi iaf varit uppe på Ryssberget, hon är så duktig att ha lös. Hon följer med en så fint fast hon är tuff och springer före och ut i skogen för att upptäcka världen. Sen va ju det där med koppelträningen, idag har vi gått en liten runda i stan och det går framåt. Fast koppel är inte hennes favorit! Men jag försöker göra det till en mycket trevlig sak. 

Har fortfarande inte hittat laddaren till systemkameren(ledsen Mackan!), så får väl bli att köpa en ny. Istället har jag använt vår gamla digitalkamera, med det är ju bättre än min dåliga mobilkamera.  





Ha en trevlig lördags kväll! Själv ska jag smaska i mig en pizza, det va lääängesen...



23 april

Igår när vi skulle ut och kissa hundarna en sista gång så landade smira fel med ena frambenet och bara skrek. Sen ville hon inte stö på det men man kunde känna och böja på det utan att hon markerade. Ringde veterinären i helsingborg och berättade. De sa att hon skulle få vila och sen skulle jag se hur det blev till idag. Jag såg framför mig Bettys skada som hon hade som valp, som va en spricka i bakbenet. Inatt har jag legat med huvudet mot smiras säng för att hålla koll på henne. Hon sov lite oroligt lika så jag. När hon ville ut och kissa strax efter fem så va jag så nervös när jag skulle släppa ner henne att jag nästan inte ville. Men det gjorde jag. Och då går hunden! Lyckan spred sig. Sedan när jag träffade jenny så tyckte hon att hon markerade. Ringde återigen veterinären för lite råd. De tycke att om hon har blivit så bra över natten så va det säkert inga problem. Men skulle hålla lite koll på henne nu några dagar. Min älskade rödnäsa!

21 april

Allt går jätte bra med Smira, i natt sov hon hela 6 timmar i sträck. Tacka vetja kompostgaller. :) Innan jag satt upp kompostgallret där hon ska sova så levde hon djävel om nätterna, hon kom upp i sängen och bet mig i örat, busade med Betty och allt annat som man inte ska göra på nätterna då man ska sova. Men inatt funderade det jätte bra. Att man sen är ett levande lik är ju en annan sak, men hon är underbar min rödnäsa!
Idag har vi hunnit med en massa roligt, vi har varit och busat i skogen. Hon är så duktigt. Hon springer runt och är väldigt nyfiken men så fort jag ropar på henne så kommer hon som ett skott. 
När vi har träffat nya hundar så är hon inte pang på, vilket är skönt. Utan hon kollar lite på avstånd men när hon känner sig redo så går det jätte bra. 
Det där med koppel är ingen rolig sak enligt Smira, hon tycker det är lite otäckt. Men det går bara bättre och bättre.

Änsålänge är jag en viktig människa för Smira och hon verkar veta att om man är hos mig händer det roliga saker. Hon söker väldigt mycket kontakt med mig och det är jätte skönt.
Hon är helt enkelt en riktigt guldklimp! <3

Tack Lena och Stig för ert förtroende, jag ska ta hand om min rödnäsa! 

Nu avslutar jag med några bilder, håll tillgodo med dessa "dåliga kvalité bilder från mobilen" då jag inte hittar laddaren till min systemkamera:






Nu ska jag pussa lite på mina underbaringar!
Ha en bra kväll!

17 april

En snabb blogguppdatering, är helt slut. Efter tolv timmar i bil igår och en natt som va sådär. Hon har varit jätte duktig men hon vaknade imellan åt för att kolla läget och pipa lite. Vaknade en gång av att hon satt på golvet bredvid sängen och uppe i sängen satt Betty och lekte med henne. Nästa gång jag vaknade upptäckte jag att en vis rödnäsa låg uppe i sängen.. Men vem kan motstå dessa ögon,



Hon är minsann en tuff liten tjej. Nyfiken och pigg! Det funkar jätte bra mellan Betty och Smira. Betty talar om snällt men bestämt när något inte är okej. Och då accepterar hon det.
Smira hon söker väldigt mycket kontakt med mig och det belönas. :)




Avslutar med en bild från kvällspromenaden för några dagar sen.







Ha det bra! Snart dags för kvällsmat för de fyrbenta och lite tvtittande för oss tvåbenta.

15 april

Imorgon är det dags att hämta rödnäsan. Nu är det nära, riktigt nära. Längtar så efter att få ha henne i mitt knä och pussa på henne :)





Gick nyss in på skk.se och sedan på hunddata för att se om min underbaring fanns med där och det fanns hon, så mina vänner lägg Windedos Smira på minnet!

Här är hennes stamtavla:


SE24615/2010 LS
Windedos Smira
S60964/2002
SE LCH SE UCH

Crofter Holding's Sueno Con Ovejas
AKCDL593069/01
Lasrocosa Rodeoromeo Of Car
AKCDL450053/02
Lasrocosa Rejoneador
AKCDL455377/01
Las Rocosa Belle Of The Ball
S48695/2001
Los Suenos Legends Of Belles
AKCDL520781/06
Shope's Goodnight Bandit
AKCDL467472/01
Private Stoc's Manzanita
S32956/2004
Windedos Nike
AKCDL78879105
Imagineer Get To Know Me
AKCDL53129605
Temptation's Rock-N Breezeway
AKCDL46559801
Katzenjammer Kid Of Imagineer
S11946/2001
LPII

Windedos Party Viper
S56261/95
SE BCH SE LCH SE UCH

Mr Binks Tuxedo
S56442/99
Fairoaks Amaretto


Ha det bra!

11 April

Varit på kalas hos Vilma idag, hon är helt underbar min lilla kusin! Och i morgon är det dags för att bli Nanny på heltid. Alltså dags att sova alldeles strax, fast någon lånad bild av Mackan från hennes besök i Hälleforsnäs idag kan nog hinnas med. :)


Samtliga bilder är lånade av Mackan


Godnatt!

9 april

Om en vecka så är jag stolt ägare till min lilla rödnäsa! Tänk vad tiden går.
Idag va sista dagen på Helens Zoo. Har varit bland de bästa månaderna i mitt liv. Fast Helen och Macke kommer inte bli av med mig så lätt. Kommer komma dit ofta och hälsa på. Som tack för allt så fick jag välja vilken bädd jag ville i hela butiken, så klart valde jag en underbar rogz bädd till Smira! Jag orkade inte ta en bild på bädden, men hittade en bild som nästan ser ut som min. Fast min ser lite annorlunda ut på det rosa. :) Är den inte helt underbar?!
Sov gott alla!

8 april

Har kommit på hur man lägger till länkar på bloggen. Så ni som vill att jag länkar er, kommentera vet ja;)


Betty har hunnit fylla hela 7 år, min underbara lilla snofsa<3



Underbara Zorina har fyllt 10 år, hon är fortfarande väldigt pigg och glad. <3




Har inte jätte mycket att göra idag så då försvinner tankarna åt någon med röd näsa och så underbara ögon.



Ha det bra!

Nu vet jag.

Snart så hämtar jag hem min röda fara. Tänk att det blev en röd tillsist! 


Windedos Smira






Foto: Mackan


Sov gott! Det kommer jag göra iaf. :)

RSS 2.0