Valpträff!

I fredes hoppade jag och Smira på tåget klockan 12.00 för att åka upp på valpträff hos Lena och Stig. Eftersom jag hade tänkt att prova åka tåg med henne någon gång innan vi skulle sitta på tåget nästan 5 timmar, meeen det hade vi inte gjort. Jag laddade upp väskan med alla möjliga olika sorters hundben. Men Smira sov så gott på tåget! Blev så stolt över henne.

Väl framme så bjöds det på tacos och hundbus! Smiras fläcksyrra Smilla var minst lika galen som Smira..
Lördagen så fixade vi med soppa och frukost tills de andra syrrorna med hussar och mattar skulle komma. Och så klart Mackan med farsan Skippo och halvbrossan Rosso! Cia kom också och var otroligt duktig på att hjälpa oss i vallhagen. Så först va det lite mingel och frukost, sedan hundbus(härligt att se en hel drös med aussies som busar så fint!) sen bar det ut i vallhagen. :) Eftersom jag alltid är fullt upptagen med att kolla på andra och träna själv så blev det inga bilder alls på vallningen, blev några stycken från hundbuset men de lägger jag in en annan dag på datorn. :)

Vallningen gick bra! Det sa iaf de som vet?! Hahah... Efter alla hade fått vara inne hos fåren så blev det ännu mer hundbus, alla valparna plus Skippo, Rosso och Djinn. Sedan en vända till i vallhagen igen och därefter väntade den goda MH-soppan på oss!

När Stig va hemkommen bar det ut i spårskogen. Jag la Smiras spår först. En vinkel, två pinnar och en slutburk med korv! Sedan när det va min tur så selade jag på henne och hon tog upp spåret otroligt fint. Första pinnen stannade hon och snusade på, vilket jag utbrast, nemän vad har du hittat, vad duktig du är. Hon tog dock aldrig upp pinnen. Vinklen tog hon mycket fint och den andra pinnen tog hon upp direkt. Snacka om att matten va glad nu! :) När hon tagit upp pinnen och skulle komma med den till mig så kommer det två hundar rakt emot Smira, min lilla röding började då morra lite på de.. Hon ville faktiskt ha SIN pinne själv för den hade hon faktiskt hittat!!! Efter kommer två stycken hästar med ryttar. Alla passerar Smiras spår lite hit och dit. Mina tankar börjar nu, hur ska jag nu göra? Ska jag bara bryta och gå iväg? Ska Smira få ta klart spåret? Sedan hann jag inte fundera mer förän linnan dras åt och hon beger sig på spåret igen. Passarer en stig där hon snusar lite upp mot höger men kommer tillbaka snabbt på sitt spår och hittar sin slutburk! Jisses vad lycklig jag blev! :) Detta va Smiras andra spår i skogen, vi har ju kört mest på åker.
Fick några bra tips av Lena och Stig så jag kan avancera lite. Nu har vi som mål att starta appellen till nästa år!

När alla hade spårat så begav vi hos tillbaka för lite fika och sedan sa vi hejdå till alla trevliga "släktingar". Sen bjöds det på pizza. Men fy vad trötta vi var. :)

Söndagen regnade och snöade det om vart annat så vi körde upp till Eskilstuna BK för lite lydnadsträning. Körde bara lite med Smira. Vi körde en budföring med Smira,(det har vi änså länge bara gjort hemma innan.)vilket Smira far iväg åt helt fel håll vi gör om det och då gick det mycket bättre! :)

Klockan 17.06 gick tåget från Eskilstuna och hemma var vi strax efter 23.00 då tåget va en timme försenat. Vi hade en liten disskution i helgen om att man inte kan säga att: "Det går som tåget" eller "Det tuffar på". Detta har ju fått en helt annan innebörd nu..

Tack Lena och Stig för en otroligt rolig, trevlig och lärorik helg!
Det var så roligt att Mackan kom så man äntligen fick träffa henne! :)

Jag har lånat några bilder av Mackan som jag tänkte att ni skulle få se, hon är en otroligt duktig fotograf den dära farmorn! :) Så samtliga bilder kommer från Mackan.


Mamma Smita säger till Smira att skärpa sig :)


Fåren som vi vallade på, den där snön försvann allt eftersom och blev mest lera..


Skejta.


Smilla.


Min rödnäsa.


Räkan.


Från vänster: Skejta, Smilla, Smira, Djinn och Skippo.


Smiras påsläpp!


Spåra kan den där röda!

Ikväll blir det spår och lydnad med Emelie och grabbarna. :) Ha en bra dag..

Helgens som varit..

Har haft en otroligt rolig helg, först Klubbmästerskapet och igår var det först aussie träff i Hörby och sedan tränade vi uppletande och spår. Spåret gick så bra, jag har varit lite dålig på att spåra med Smira men jag har fått tummarna ur som man säger ;) Igår fick hon ett rätt långt spår med en vinkel, då jag i princip glömt vad jag hade gått så fick jag lita helt på henne. Innan har hon bara snusat på spårpinnarna men igår så tog hon upp de och kom med de till mig. Kändes toppen! Alla pinnarna hem och slutburken med godis i hittades. Nu måste jag spåra mer regelbundet.

En annan sak som jag blev chockad över på aussieträffen var att hon apporterade en sked till mig, en METALL(eller vad de nu är gjorda av) sked. Hon bryr sig inte så mycket om vad det är hon stopar i munnen, bara det går att bära på. :) Min fina fis!

Några bilder från gårdagen:


Blue merlen som står bredvid mig va lika gammal som Smira!
Årets skånska aussie blev Blue med matte Annette som står längs ut till höger på bilden.



När det är dags att koppla av för uppletande!


Ligg i fotposition!


Smira ligger fint kvar när jag går iväg med hennes leksaker!


Denna bilden tycker jag passar till texten på Windedos hemsida: "och med intensiv och beslutsam blick.."


Jag ser min boll, snart så har jag den..


Jersey hittade den lilla giraffen :)


Och så bollen!


Fina schäfer Ixy!


Nää, min hund viftar aldrig på svansen ;)

Så får jag tillägga att Smira hittade alla sina föremål fast jag inte la in någon bild när hon hade leksaker i munnen :)

Gårdagens bilder och klubbmästerskapet i agility!

Jag tog några bilder på fröken Smira igår, härligt väder ute och alla fina löven. Dock så va inte Smira riktigt på humör för att vara modell. Men några skramlade vi ihop. Se och njut av min röda fara!


Idag har det varit klubbmästerskap i agility och det var jag som höll i allt. Allt rullade på och alla verkade vara nöjda och glada. Jag va det iaf, nöjd och glad! Mamma tävlade med Betty då jag fick dömma alla klasser. Extra grattis till de som blev klubbmästare 2010, Malena med Annie, Elin med Molly och Sabina med Addi. :) Och grattis till åretsnykomling, Linda med Chippen, Irene med Ninja och Maria med Hero!

Detta var en dag som jag kommer leva länge på. Åhh vad lycklig jag är!

Imorgon väntar årets skånska aussie..

Ha en trevlig helg!

Vallning.

Som de flesta nog redan vet genom FB så har vi varit och vallat idag. Från att ha varit en "tänkare" förra gången så omvandlades hon till en liten gangster, det va mer jävla inama i henne idag. Hon sprang fram till fåren och ville bita de i rumporna. Så idag fick jag minsann vara stenhård, men så bra det gick imellan åt.
  • Sist fick hon gå lös in i hagen så vi gjorde samma sak idag och det skulle hon inte fått för hon sprang bort till fåren och smakade lite på de. ;)
  • Sedan jobbade vi lite med balansen och det fungerade bra, vi jobbade också med att om jag håller ut höger hand med pinnen så ska hon röra sig åt vänster(för mig då alltså.. hmmm, undra om jag fick till den förklarningen..) och så tvärt om.
  • Sedan gjorde vi något som va alldeles för svårt att förklara så jag tog fram mina paint kunskaper. Haha!
  • Förra gången var hon lugn och fin men denna gången var hon väldigt hett på fåren vilket gjorde att jag blev liiiite arg på henne en gång, och sa till henne att det inte var okej. Efter mitt lilla utbrott så blev det jätte bra.
  • Sista passet inne i fårhagen va hon lite lugnare då kunde jag säga till henne att stanna och sedan gick jag bort till fåren och visade henne att hon fick komma.
Annars idag så förstod jag en del hur jag skulle bete mig inne i hagen. Det var ett framsteg för min del. 


För övrigt så frågade pappa mig om jag skulle vilja ha några egna får hemma hos de, och om detta är vår grej så lutar det nog åt det hållet att Smira får några egna i framtiden. :) Lycka!

6 oktober.

Varit uppe på klubben i förmiddes. Körde två flugor i en smäll, träning med hundarna och frukort till mig själv. :)
Gick jätte bra, körde både lydnad och lite agility med Smira och Betty fick köra lite agility och konster.
Smiras träning innehöll:
  • Fot, med vänster sväng, höger sväng, helt om och så halter lite överallt. Idag körde vi några svängar innan belöningen kom så hon inte vet när bollen eller godisen kommer. Gick jätte bra!
  • Inkallning, bra fart till mig men satt sig något snett vid min sida, upprepade en gång till och då satt hon bättre. Men det behöver vi träna mer på.
  • Apportbocken, vi tränar fortfarande att hon ska sitta vid min sida och ta den på kommando och hålla den utan tugg tills jag vill ha den. Detta går jätte bra, när vi provade det först så ville hon bara gripa den och sen spottade hon ut den direkt. Nu håller hon den tills jag säger "Tack".
  • Läggandet, här har vi börjat avancera lite, jag kräver nu att hon ska lägga sig snabbare och rakare. Inte för att hon varken la sig speciellt snett eller långsamt innan, men allting kan alltid bli bättre. :)
  • Platsliggning, lägger sig snabbt ner och sen "dansar jag iväg" alltså ibland går jag vanligt ifrån henne och ibland så snurrar jag något varv bara för att jag ska vara lite roligare, men hon ligger kvar fint. Idag log hon till och med kvar medans hennes bästis Wiggo körde agility. Inte illa pinkat för att vara en röding!
  • I agility väg så har vi börjat träna lite blandat, idag körde vi först hopp-hopp-hopp-tunnel. Och hopphinderna är på mikrohöjder. Först körde vi att jag satt henne i starten, gick förbi hinder två och kallade på henne och sedan tog vi resten, sedan körde vi att jag la hennes boll efter tunnlen och så skickade jag fram henne och shit vad hon är snabb den där lilla vässlan. Jag hann nästan till hinder 3 om vi startade samtidigt. Note to myself: Jag måste träna på att springa mycket snabbare!
  • Vi körde även på vippen några gånger, jag håller den och så får hon springa upp och sen ska hon stå kvar tills den har smällt i backen och jag säger "kör".
  • Hon fick även köra igenom säcken några gånger. Har man haft en hund som betty som fortfarande efter snart 6 år inte är riktigt säcker på säcken så är man överlycklig när man har en som Smira som bara plöjer igenom den. Ett jävlar i nama i den där'a hunden!

Ja det låter kanske som vi tränade i flera timmar men det gjorde vi inte sammanlagt iaf ;) sen att vi var där ett tag är ju en annan sak.

Betty fick också träna idag, körde lite freestyle med henne och så även vippen, säcken, slalom, byten, a:et och balansen. Finaste Bettan! <3

Lite bilder på mina hjärtan:



Några bilder som jag hade glömt bort att jag hade som jag lekte lite med:







Ha en fortsatt trevlig dag!

Avslutning..

Då va det avslutning på lydnadskursen igår. Smira har utvecklats otroligt mycket och nu lägger hon ner all energi på att vara med mig, i början va andra människor och hundar sååå mycket roligare än matte för en stund. Men igår visade hon verkligen upp att hon vill jobba med mig och det är jag som gör de roligaste sakerna. Min fina röding! <3

Hade en liten avslutningstävling och vi vann. Vi skulle visa linförigheten, inkallningen, hoppet och läggandet. Sen svara på lite "hundfrågor" och visitering. Citerar Lena, "Så ska en slipsten dras... bara att vänja sig." hihi..


Snyggingen själv som förövrigt nog är lite kaxig över vinsten igår ;)

RSS 2.0