Smiras valpning!

Jag vet att jag inte bloggar så mycket nu för tiden, okej då inget alls. Men detta måste förevigas!!
 
Jag och Alle bestämde alltså att vi skulle köra upp till Smira så vi körde den 6/1 runt 14.00. vid 16.00 skickade Lena att tempen hade sänks och om inte Smira lurades så kunde det börja bli dags. Framme var vi vid 21.00 och då fikade vi lite innan det var dags för tempkoll och då va det fortfarande lågt. Vid halv 12 gick vi och la oss med en flåsande hund vid sidan av mig, ut med henne flera gånger på natten med ficklampan i högsta hugg, så jag skulle se så det inte ploppade ut en valp i snön. Vid halv 7 gick vi iaf upp och rastade Smira, gick ner i valplådan, blev serverad frukost som värsta rumservicen i valplådan, nu var det flåsigt, skakigt och jobbigt för Smira och ut kom den första valpen vid halv 10. En bluemerle hane och då kom mina tårar, jisses min fina hund hade fött en så gullig liten kille. Jag fick också skåda Lenas berömda tredje arm, den kvinnan kan det där! Ca 30 minuter efter den första ville hon röra lite på sig och då kom krystvärkarna i tvättstugan, och ut kom den 2 valpen, en svart tik. Tillbaka i valplådan och det va en massa duttande och slickande. Ut kom den 3 valpen, en liten mammakopia, röd hane, en liten stund senare kom bland det sötaste jag har sett, en röd tjej. Nu fattades det ju bara en redmerle så fanns alla 4 färger. 5 valpen kom det ut en lite mindre redmerle hane, liten men naggande god. Vi kunde fortfarande känna valpar i Smiras mage, vi släckte ner en stund och Lena gick upp för att fixa lite näring till Smira, Jag satt kvar och kollade, Lena hann väl i princip släppa ut sina hundar i trädgården och då började Smira krysta igen och jag kunde se en blåsa. Ropade på Lena, och här undrade jag om hon hade ett tredje ben också ;) Smira kämpade på och tillslut kom det ut en blå hane som tyvärr var död.
Det verkade lugnt så vi släckte ner och gick upp för att lämna mamman med sina 5 fina valpar ifred en stund. Några minuter senare gick Lena ner för att slänga soporna och där låg den 6 valpen en röd tjej till. 
Jag hade nog också ett tredje ben här när Lena ropade på mig för så snabbt har jag aldrig tagit den där trappan! Så det blev till slut 6 valpar 3 hanar Bluemerle/Redmerle och röd(Mammakopian)
3 tikar 2 röda och 1 svart. 
Super söta allihopa! Strax innan 14.00 var hon klar, då var det dags för lunch för oss människor, super gott som fina Nina kom med. Efter lunch gick jag och Alle(som för övrigt inte ville vara med under själva valpningen roade 3 vuxna hundar med att slappa på soffan) ut och rastade Smira medans det bäddades rent hos valparna. Sen lämnade vi Smira med sina 6 små ljuvliga valpar som förövrigt vägde 350 gram, 370 gram, 365 gram och den lilla redmerlen som vägde 290 gram
 
Har fått rapport om att hon sköter om sina valpar och att alla 7 mår bra! 
Några bilder på de små liven, 
Förstfödda valpen!
Smira dagen innan valpning!
 
Här är de första 5 födda! 
 
Här har lugnet lagt sig i lådan! Ligger en röd under Bluemerlen! 
 
 

RSS 2.0